+381 (0)63 24 91 81 office@korakdoprevoda.rs Terazije 5, VII sprat, Beograd

Francuski jezik

Na raspolaganju smo Vam za:

Prevod sa overom sudskog tumača za francuski jezik
Prisustvo sudskog prevodioca za francuski jezik (izlazak na teren)
Lektura i korektura teksta koji je na francuskom jeziku
Konsekutivni i simultani prevod
Prevod sa francuskog na srpski jezik
Prevod sa srpskog na francuski jezik
Prevod sa francuskog na drugi strani jezik
Prevod sa drugog stranog jezika na francuski jezik
U prevodilačkoj agenciji Korak do prevoda angažovani su prevodioci, sudski tumači i lektori sa višegodišnjim iskustvom koji kroz
profesionalan pristup radu uvek ulažu dodatni trud da opravdaju ukazano poverenje, jer Vaše poverenje uvek nam je na prvom mestu.

Istorija francuskog jezika

Francuski jezik spada u grupu romanskih jezika koji se primarno koristi u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, prekomorskim teritorijama Francuske, kao i bivšim kolonijama Francuske i Belgije, uključujući Kvebek u Kanadi. Francuski jezik je službeni jezik u 29 zemalja, većina kojih su članovi la francophonie, zajednice zemalja francuskog govornog područja.

On je govorni jezik u Francuskoj, južnoj Belgiji, zapadnoj Švajcarskoj, Monaku, provincijama Kvibek, Nju Bransvik, i delovima Manitobe i Ontarija u Kanadi, delovima SAD u državama Luizijana, Mejn, Nju Hempšir i Vermont.

Prema istraživanju Europske komisije, francuski jezik je četvrti najšire korišćeni maternji jezik u Evropskoj Uniji. On je treći po broju ljudi koji ga razumeju u EU. Francuski jezik ima dugu istoriju kao međunarodni jezik trgovine, diplomatije, književnosti i naučnih standarda i on je zvanični jezik mnogih međunarodnih organizacija uključujući Ujedinjene Nacije, Evropsku Uniju, NATO, WTO i ICRC. Godine 2011, Bloomberg Businessweek je procenio da je francuski jedan od tri najviše korišćena poslovna jezika, nakon engleskog i kineskog jezika.

Kontaktirajte Nas

Sa overom sudskog tumača


Kontakt