+381 (0)63 24 91 81 office@korakdoprevoda.rs Terazije 5, VII sprat, Beograd

Italijanski jezik

Na raspolaganju smo Vam za:

Prevod sa overom sudskog tumača za italijanski jezik
Prisustvo sudskog prevodioca za italijanski jezik (izlazak na teren)
Lektura i korektura teksta koji je na italijanskom jeziku
Konsekutivni i simultani prevod
Prevod sa italijanskog na srpski jezik
Prevod sa srpskog na italijanski jezik
Prevod sa grčkog na drugi strani jezik
Prevod sa drugog stranog jezika na italijanski jezik
U prevodilačkoj agenciji Korak do prevoda angažovani su prevodioci, sudski tumači i lektori sa višegodišnjim iskustvom koji kroz
profesionalan pristup radu uvek ulažu dodatni trud da opravdaju ukazano poverenje, jer Vaše poverenje uvek nam je na prvom mestu.

Istorija italijanskog jezika

Italijanski jezik je romanski jezik, koji govori okoli 62 miliona ljudi, od kojih većina živi u Italiji. Standardni italijanski jezik temelji se na firentinskom narečju. Italijanski jezik se piše latinicom.

Italijanski je službeni jezik u Italiji i San Marinu, te u švicarskim kantonima Ticino i Grigioni. Italijanski je uz latinski drugi službeni jezik u Vatikanu, uz slovenski je služben i u slovenskim primorskim opštinama Koper, Izola i Piran, te se uz hrvatski koristi i u Istri gdje živi italijanska manjina.

Dosta je raširen i među potomcima iseljenika u Luksemburgu, SAD-u i Australiji.Takođe je široko razumljiv i podučavan na Malti, gde je bio jedan od službenih jezika do 1934 godine kad ga je zamenio engleski jezik. Mnogo manje se govori u bivšim afričkim kolonijama Italije, kao što su Somalija, Libija i Eritreja.
Italijanski jezik je peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama (posle engleskog, francuskog, španskog i nemačkog jezika).

Kontaktirajte Nas

Sa overom sudskog tumača


Kontakt